Sydärin jalkapalloturnaus loi hyvää fiilistä koko koululle

Seiskaluokkalaiset kamppailivat pallosta ja pelasivat hienosti. Kuva: Nuutti Korhonen

Sydän-Laukaan koulun sporttarit järjestivät koululle 7.10.2016 luokkien välisen jalkapalloturnauksen, johon luokat saivat itse päättää, osallistuvatko vaiko eivät.

Aamuyhdeksän aikaan oppilaita alkoi virrata Sydän-Laukaan koulun nurmikentälle, kun ensimmäiset ottelut alkoivat.

Ensimmäiset ottelut olivat jokaisen ikäluokan A ja B luokkien välillä. Ensin pelattiin alkulohkot, joissa jokainen luokka pelasi kaksi peliä, ja parhaiten pärjänneet joukkueet selvisivät jatkoon. Sen jälkeen jokaisen ikäluokan kaksi parasta joukkuetta pelasivat vastakkain, ja ysien paras joukkue pääsi suoraan finaaliin, kun taas kasien ja seiskojen voittajat joutuivat vielä kamppailemaan finaalipaikasta. Lopulta finaaliin selviytyivät 9F ja 7D.

Tunnelma oli korkealla finaalin lähestyessä, ja ihmisiä alkoi ilmaantua katsomoon vähän ennen kello yhtä. Pelaajat tulivat kentälle taputusten saattelemana, ja peli saatiin käyntiin.

Aluksi oli hyvinkin tasaista ja kumpikaan ei päässyt huippumaalintekopaikoille, sitten 9F avasi maalihanat nopealla hyökkäyksellä, ja tilanne vaihtui yhteen nollaan. Muutama minuutti myöhemmin yhdeksäsluokkalaiset menivät jo kahden maalin karkumatkalle, ja peli alkoi olla taputeltu seiskojen osalta.

Loppujen lopuksi peli päättyi 4-2 lukemin ysiluokkalaisille. Päivä oli mennyt hyvillä fiiliksillä ilman suurempia vahinkoja ja kaikille jäi päällimmäisenä hyvä fiilis turnauksesta.

Ahto Kantola 31.10.2016.