Loman jälkeen joraamaan!

Bileiden järjestäjinä toimivat innokkaat tukioppilaat ja oppilaskunnan hallitus. Kuva: Marianne Ekman

Sydän-Laukaan koululla vietettiin 18. tammikuuta Back to school -bileitä. Järjestäjinä toimivat koulun tukioppilaat ja oppilaskunnan hallitus.

Back to school -bileet eli “Takaisin kouluun -bileet” ovat muodostuneet Sydän-Laukaan koulun jokavuotiseksi perinteeksi. Bileet käynnistävät joululoman jälkeen kouluun palanneiden oppilaiden paluun arkeen.

Oppilaskunnan hallitus ja tukarit järjestivät bileisiin muutakin toimintaa kuin tanssia; ohjelmassa oli perinteinen limbo, joka keräsi nuoria pitämään hauskaa sekä seiskoille viime mopobileissä tutuksi tullut sukkahousumegis-kisa, johon on sekä mukava osallistua että katsoa suurella jännityksellä vierestä.

Tapahtuman jälkeen tunnelma oppilaiden keskuudessa vaikutti positiiviselta. Mutta minkälainen tunnelma bileistä jäi käteen? – Bileissä oli ihan kivaa, mutta tunnelmaa pitäisi nostattaa, sanoo kahdeksasluokkalainen tyttö. – Oli todella hyvää musiikkia, kehuu toinen kahdeksasluokkalainen tyttö.

Voisiko bileisiin lisätä tunnelmaa joillakin tavoilla? Pitäisikö olla enemmän ohjelmanumeroita tai yhteisleikkejä? Ehkä jakaa palkintoja illan rohkeimmille ja taitavimmille tanssijoille? Biisibox on toiminut hyvin, sillä tuolloin oppilaat voivat vaikuttaa tunnelmaan laittamalla toivekappaleita laatikkoon. Silloin bileistä löytyy mieleistä musiikkia, jonka tahdissa mielellään tanssisi. Ydin bileissä kuitenkin on yhteishenki. Kaikkien laulaessa ja tanssiessa tunnelma nousee kattoon!
Anni Pulkkinen 8F