Energiaa ympäri maailmaa

Sydän-Laukaan koulun oppilaita yritysvierailulla Landis+Gyrillä. Kuva: Mia Nakkinen

Perjantaina 27.1.2017 Sydän-Laukaan koulun 8.-luokkalaiset kävivät yritysvierailulla Jyväskylässä Landis + Gyr -nimisessä yrityksessä. Yritysvierailu on osana koulun työelämä- ja koulutuspäivää. Yritykseen matkustettiin bussilla.

Landis + Gyr -yritys tuottaa älykkäitä mittareita koteihin ja erilaisiin liiketiloihin. Mittareista voidaan lukea kodin tai liiketilan sähkönkulutus, jonka mukaan sähkölasku tulee. Yrityksessä työvälineenä ovat enimmäkseen tietokoneet ja tutkimuslaitteet. 8.-luokkalaiset pääsivät yritysvierailulla tutustumaan älykkään sähkömittarin valmistuksen työvaiheisiin.

Yritys on hyvin kansainvälinen ja sen Pohjoismaiden pääkonttori on Jyväskylän Jyskässä. Landis + Gyr:n asiakkaita ovat energiayhtiöt. Pääkielenä yrityksellä on englanti ja yrityksen sisäiset asiat tehdään englanniksi. Yrityksellä on asiakkaita ympäri maailmaa, lähinnä Euroopassa. Suurin osa yrityksen työntekijöistä on koulutukseltaan insinöörejä.

-Paikka oli hyvin mielenkiintoinen ja kansainvälinen. En ollut aikaisemmin kuullut yrityksestä tai sen toiminnasta mitään, kertoo Helmi Eränen.

Aino Räkköläinen, Noora Hakuli ja Helmi Eränen 8F