Vedestä on monoksi

Vesi yhdistää. Kuva: 8C-luokka

Sydän-Laukaan koulun kahdeksasluokkalaiset viettivät monoviikkoa viikolla 13. Lyhenne mono tulee sanoista monialainen oppimiskokonaisuus. Monoviikkoa vietettiin koulussamme jo toisen kerran. Tänä vuonna aiheeksi valikoitui vesi. Jokaisen luokan täytyi valita oma näkökulmansa aiheeseen. Viikon aikana oli tavoite opiskella oman luokan kanssa hiukan erilaisella tavalla. Viikko huipentui perjantaina järjestettäviin Vedestä on monoksi -messuihin.

Jokainen luokka valmisteli oman messupisteensä, joka jollakin tavalla liittyi veteen. Monoviikko toi vaihtelua opiskeluun, kirjoja ei tarvittu esimerkiksi lainkaan. Läksyistä ja kokeista ei tarvinnut murehtia, ja koulupäivät olivat sopivan lyhyitä, mutta sitäkin kiireisempiä ja enemmän täynnä työtä. Viikon aikana opiskeltiin pelkästään oman luokan sekä kahden opettajan kanssa.

Kun perjantai koitti, liikuntasaliin oli koottu yhteensä kuusi, keskenään täysin erilaista messupistettä. Ainoastaan yhteinen aihe yhdisti niitä. Oli hienoa nähdä, että kasit olivat löytäneet niin monia eri näkökulmia niinkin yksinkertaista, meille itsestäänselvästä aiheesta, vedestä. Viikko oli lyhyt aika palvelun tai tuotteen kehittämiselle sekä kokonaisen messupisteen järjestämiselle, mutta kahdeksasluokkalaiset selvisivät siitä.

Mutta mitä heille nyt sitten jäi käteen tästä viikosta? Kokemuksia erilaisesta tavasta opiskella sekä messujen järjestämisestä. Kasien mielestä viikko toi mukavaa vaihtelua läksyjen ja kokeiden täyteisiin viikkoihin. Mukavaa oli nähdä myös se, mitä muut luokat olivat saaneet aikaiseksi. Kasit toivovat vastaavanlaista monoviikkoa myös ensi vuodelle.

Aino Räkköläinen 8F