Koululaiset tutustuivat kulttuuriin

Oppilaiden muotoilemia tuoleja Alvar Aalto -museossa. Kuva: Maisa Sirkka

Seitsemäsluokkalaiset vierailivat museoissa osana opetussuunnitelmaa. 

Sydän-Laukaan koulun seitsemännen luokan oppilaat vierailivat Jyväskylässä sijaitsevissa museoissa torstaina 4.5.2017. Kohteita olivat esimerkiksi Alvar Aalto -museo, Jyväskylän taidemuseo, Toivolan Vanha Piha sekä Suomen käsityön museo.

Kierrokset olivat opastettuja ja sisälsivät myös erilaista toimintaa. Esimerkiksi Alvar Aalto -museossa nuorille oli järjestetty työpaja, jossa suunniteltiin huoneita ryhmissä. Kierroksella esiteltiin Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten pienoismalleja sekä huonekaluja, astioita ja näiden valmistusmenetelmiä. Kierroksen aikana oppilaille annettiin tehtäväksi esimerkiksi muotoilla Aallon suunnittelema tuoli rautalangasta.

Toivolan Vanhalla Pihalla vierailtiin seppien asumuksissa ja tutustuttiin lähemmin entisaikain käsityöläisarkeen.

Vierailut olivat osa Kulttuurilaukka-opetussuunnitelmaa, jonka tarkoituksena on taata laukaalaisille lapsille ja nuorille kulttuurinen yleissivistys.

Maisa Sirkka 7C