Uudessa opetussuunnitelmassa musiikintunnit tuplaantuvat

Koehenkilöillä Annastiinalla, Jennalla ja Emilialla on päällä liikekaappausasut, joilla tutkitaan musiikin vaikutusta kehon liikkeeseen. Kuva: Tuija Berg-Toiviainen.

Ensi syksystä lähtien 7.-luokkalaisilla on kaksi tuntia musiikkia viikossa. Sydän-Laukaan koulun 7E-luokka vieraili torstaina 4.5. Musiikin, taiteen ja kulttuurin laitoksella. Vierailun aikana luokka sai kuulla muun muassa siitä, miksi musiikki on tärkeää.

Sydän Laukaan koulun 7E-luokka vieraili torstaina 4. toukokuuta Musiikin, taiteen ja kulttuurin laitoksella, jossa he pääsivät tutustumaan liike- ja aivotutkimukseen. Laitoksen professori Petri Toiviainen pitää tärkeänä, että koulussa kaikilla on mahdollisuus opiskella taideaineita muun muassa musiikkia, draamaa, liikuntaa, kuvataidetta ja käsitöitä. Taideaineilla on positiivisia vaikutuksia tunne-elämän kehitykseen ja yleisen hyvinvoinnin  kannalta.

Varsinkin musiikin kuuntelu ja saatavuus on helpottunut. Esimerkiksi Youtuben ja Spotifyn käyttö on lisääntynyt. Kaikenikäiset pitävät musiikkia tärkeänä.

Musiikista on monia hyötyjä arjessa. Sitä voi hyödyntää esimerkiksi liikunnassa ja muissa harrastuksissa. Musiikki on läsnä myös juhlissa häistä hautajaisiin. Yhdessä laulaminen ja soittaminen edistävät hyvinvointia ja terveyttä.

Musiikin hyvinvointivaikutuksia voidaan hyödyntää musiikkiterapiassa, musiikin opetuksessa ja kuorolaulussa. Jo musiikin kuuntelulla voi säädellä omaa mielialaansa.

Annastiina Karvinen, Jenna Kemppainen ja Emilia Lyhty 7E