Unelmoidaan yhdessä

Kuva: Juha Luttinen.

Keskiviikkona 24.5.2017 Nokian tiloihin, Espooseen kokoontui yli tuhat nuorta opettajineen Suomen yläkouluista unelmoimaan ja miettimään tulevaisuutta sekä pitämään hauskaa.

Mikä unelmafoorumi sitten on? Unelmafoorumi ja Dreams-ohjelma ovat syntymäpäivälahja 100 vuotta täyttävälle Suomelle, sillä ne kuuluvat Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Unelmafoorumi on Lasten ja Nuorten säätiön sekä matkapuhelinvalmistaja Nokian yhteistyön tulos. Mukana oli myös monia muita yrityksiä ja vapaaehtoisia. Samankaltainen tapahtuma on järjestetty aiemmin vuonna 2016.

Tapahtuman järjestäjät halusivat opettaa nuoria unelmoimaan ja uskomaan omiin unelmiinsa. Tapahtuman aiheena olikin “We Are Made Dreams” eli “unelmoidaan yhdessä.” Tärkeää oli myös tarjota nuorille uusi, arvokas sekä hauska kokemus.

Aiemmin tänä keväänä Pamela Tola vieraili Sydän-Laukaan koulussa Dreamsterin ominaisuudessa puhumassa unelmistaan. Sydän-Laukaan koulu oli yksi näistä sadasta suomalaisesta koulusta, jossa Dreamsteri vieraili.

Tapahtuman alussa nuoret saivat tutustua Unelmapisteisiin. Niitä oli yhteensä 30 ripoteltuna Nokia Kampuksen alueella. Nälkäkään ei päässyt yllättämään Unelmabuffetin ansiosta. Unelmapisteiden kiertelyn ja ruokailun jälkeen nuoret osallistuivat tapahtuman avajaisiin. Dreamsterit esittäytyivät avajaisissa. Mukana oli myös innostavia puheita, musiikkia, tanssia ja komiikkaa.

Avajaisten jälkeen nuoret osallistuivat erilaisiin työpajoihin. Niitä oli mahdollista valita kaksi tunnin mittaista tai yksi kahden tunnin mittainen työpaja. Myös opettajille oli järjestetty oma työpaja. Opettajille järjestetyssä työpajassa puhuttiin esimerkiksi siitä, miten tulevaisuuden työpaikat muuttavat muotoaan teknologian kehittyessä. Jokainen työpaja rohkaisi unelmoimaan, kokeilemaan sekä tutustumaan uusiin ihmisiin.

Unelmafoorumi oli oikein mukava ja uusi kokemus. Toista vastaavanlaista tilaisuutta ei välttämättä tule uudelleen eteen. Tapahtuma oli hyvin järjestetty. Siitä huomasi helposti, että järjestämiseen osallistui suuri joukko ammattilaisia. Tapahtuma oli lämminhenkinen ja etenkin työpajoissa huomasi, että nuoret olivat kiinnostuneita tekemisestä. Bussimatka tapahtumaan oli pitkä ja puuduttava, mutta tapahtuma oli sen arvoinen. Toivottavasti tällaisia tapahtumia järjestetään vielä tulevinakin vuosina.

Kiitokset Lasten ja Nuorten säätiölle ja Nokialle, että Sydän-Laukaan koulu sai mahdollisuuden osallistua tähän tapahtumaan. Olkaa avoimia eteen tuleville mahdollisuuksille ja uskokaa unelmiinne!

Aino Räkköläinen 8F