Ruokamatkalla kotsan tunnilla

Kuvassa valmistuu ruokia neljästä maasta. Tomaatti-valkosipulileivät eli bruchetat Italiasta, suklaa-mustikka pannukakut Yhdysvalloista, kinkkupiirakka eli quiche lorraine Ranskasta sekä salsa ja guacamole Meksikosta. Kuvateksti: Helmi 9A, Tilda, Roosa ja Tiia 9C. Kuva: Ulla Tuomela.

Tutustuimme kotitalouden tunnilla eri maiden ruokakulttuureihin. Jokainen ryhmä valitsi yhden maan ja teki siitä videon. Videossa piti esitellä kyseisen maan ruokakulttuuria ja valmistaa kyseisen maan ruoka, leivos tms.

Me teimme videon Ranskan ruokakulttuurista ja näytimme ranskalaisen vadelmasuklaamoussen ohjeen. Videota oli mukava tehdä ja oli kiva, että oli vapautta valita itse, mistä maasta ja minkä ruoan tekee. Muut ryhmät tekivät muun muassa Ruotsista, USA:sta, Meksikosta, Kreikasta, Thaimaasta, Italiasta ja Espanjasta. Hyviä ja erilaisia ruokia syntyi. Samalla harjoittelimme kuvaamista ja editointia.

Maaria Kivilahti 9A