Mielipide: Vähemmän läksyjä!

Repussa voi olla päivän aikana jopa kymmenen koulukirjaa. Kuva: Siiri Savela.

Tiedättekö sen tunteen, kun tulette koulusta kotiin rättiväsyneenä, lysähdätte sohvalle ja tajuatte, että olisi vielä vaikka mitä tehtävää? Jep, se on ärsyttävää.

Herään aamuisin seitsemältä ja jos tulen suoraan koulusta kotiin, olen kotona noin puoli neljältä. Illalla pitäisi jaksaa tehdä kotitöitä, käydä harrastuksissa, tavata kavereita ja tehdä kouluhommia. Varsinkin kokeiden aikaan koulu painaa päälle. Missä välissä muka kerkeää hengähtämään?

Olen yleensä arkena yhdentoista aikaan sängyssä, mutta nukahdan vasta puolenyön jälkeen. Unta kertyy vain noin kuusi tuntia, vaikka nuoret tarvitsevat vähintään kahdeksan tunnin yöunet. Unen vähyys haittaa koulutyötä.

Mielestäni läksyjä voisi antaa vähemmän, varsinkin kokeiden aikaan, koska muuten ei jää aikaa muuhun kuin opiskeluun. Tai viikkotuntimäärää vähennettäisiin edes parilla tunnilla, se auttaisi jaksamista.

Siiri Savela 8C