Mielipide: Ulos nappaamaan pokémoneja

Pokémon Go on peli, jota voi pelata puhelimella tai tabletilla. Jotta pelaaminen onnistuu, täytyy liikkua ulkona, oikeassa maailmassa. Voit napata pokémoneja ihan vaikka omalta pihalta. Erilaisissa nähtävyyksissä ja muistomerkeissä on PokéStoppeja, joista voi saada poképalloja ja kaikkea pokémonien nappaamiseen tarvittavaa tavaraa. Kaikki tämä tapahtuu puhelimen näytöllä, mutta hahmosi liikkuu samassa maastossa kuin sinä itse. Peli on nopea ja helppo oppia. Pokémon Go aiheuttaa silti paljon erilaisia, jopa ristiriitaisia mielipiteitä nuorten ja aikuisten keskuudessa. Aikuisten mielestä se on vaarallista, että nuori ajaa pyörällä tuijottaen puhelimensa ruutua, mutta vaarallisuus syntyy pelaajan omasta huolimattomuudesta. Tämän asenteen aiheuttavat onnettomuudet, jotka on tapahtunut USA:ssa, jossa peli julkaistiin aikaisemmin kuin Euroopassa.

Olen itsekin tätä kyseistä peliä pelannut ja myönnän, että se on koukuttavaa. Uskon, että löytyy myös sellaisia, jotka osaavat pelata järkevästi. Pokémon Go yhdistää huvin ja hyödyn, se houkuttelee nuoria ulos. Se on hauska tapa viettää aikaa kavereiden kanssa. Pelaajia on monenlaisia, niin kuin ihmisiäkin eli kaikkia ei kannata edes yrittää muuttaa samanlaisiksi.

Ratkaisu ehdotukseni on, että pelaajat seuraavat myös ympäristöään ja näyttäisivät samalla epäilijöille, että tässä on hyvääkin ja oikeanlaisella toiminnalla voi välttää turhia onnettomuuksia. Suosittelen peliä ihan kaikille, jotka ovat siitä vähänkin kiinnostuneita, sillä se on ilmaista ja helppoa.

Aino Räkköläinen 8F