Nuori vaikuttaja

Nuvan lisäksi Lilianna tanssii, ratsastaa ja soittaa viulua vapaa-ajallaan. Kuva: Ruusu Nieminen.

Sydän-Laukaan koulun 9C-luokan oppilas Lilianna Leinonen (15 v.) lähti ystäviensä innoittamana mukaan nuorisovaltuuston toimintaan. Liliannaa kiinnosti myös vaikuttaminen, ja hän tokaiseekin, että hän haluaisi vaikuttaa yleisesti nuorten hyvinvointiin kunnassa.

Lilianna toimii Laukaan nuorisovaltuustossa (Nuva), perusturvalautakunnassa ja koulun oppilaskunnanhallituksessa. Tämä kausi on Liliannalle jo kolmas nuorisovaltuuston riveissä. Syy jatkamiseen oli, että ensimmäinen kausi Nuvassa oli kiva ja  hän huomasi, että oikeasti pääsi vaikuttamaan asioihin. Lilianna kertoo, että on oppinut paljon uutta ajankohtaisista asioista, esimerkiksi sote- ja maakuntauudistuksesta.

Lilianna kertoo Nuvan sivistäneen häntä ja uskoo sen antaneen hyvän pohjan tulevaisuudellensa. Hän kuvailee nuorisovaltuustotoimintaa kivaksi.

Anna Jalkanen ja Ruusu Nieminen 9C