MyTech\_(¤.¤)_/Vierailupäivä

70-luvun kymmeniä miljoonia maksava supertietokone. Kuva: Henri Leinonen.

Sydän-Laukaan koulun yhdeksännen luokan valinnaisen tietotekniikan ryhmä oli mukana teknologiateollisuuden MyTech-hankkeessa. Ryhmä vieraili projektiin liittyen Jyväskylän yliopistolla ja yrityksessä nimeltä Solteq.

Teknologiateollisuus on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen vaikuttajaorganisaatio, joka edistää alan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Teknologiateollisuuden viisi päätoimialaa ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka.

Teknologiateollisuuden MyTech-hankkeeseen kuuluu kolme teemaa: kiertotalous ja ilmastonmuutos, terveys ja hyvinvointi sekä tulevaisuuden elinympäristö. Sydän-Laukaan koulun  ryhmän aihe painottui tulevaisuuden elinympäristöön.

Yritysvierailulla muun muassa verkkokauppoja suunnittelevassa Solteqissa oppilaat saivat kuulla yritystoiminnasta ja työntekijöiden uratarinoista. Solteq tarjosi oppilaille pullaa ja limsaa. Paikalla oli myös kaksi robottia, joista toinen oli yli 10 000€ palvelurobotti. Palvelurobotti kuunteli käskyjä ja hahmotti ympäristöä, mikä sai oppilaat innostumaan roboteista. Vierailu oli monipuolinen ja opettavainen.

Yritysvierailun jälkeen ryhmä vieraili Jyväskylän yliopistolla IT-tiedekunnassa. Teknologiateollisuus tarjosi oppilaille maittavan aterian Jyväsjärven rannalla olevassa ravintola Piatossa. Ruoka oli hyvää, mutta jälkiruoka jakoi mielipiteitä. Ruokailun jälkeen ryhmä kiersi paikkoja ja kuunteli Antti-Jussi Lakasen esittelyä IT-tiedekunnasta. Lakanen kertoi supertietokoneista ja erilaisista yliopiston tutkimushankkeista. Esittelyn jälkeen vierailijat pääsivät tekemään koodaustehtäviä. Päivä päättyi pullakahveihin ravintola Piatossa.  

Tekijät: Juho Hämäläinen 9C, Sami Hämäläinen 9D, Lauri Lahtonen 9C, Lilianna Leinonen 9C, Jenna Moisio 9D, Vilma Parviainen 9C, Eero Ruuska 9F, Riku Sinevaara 9E, Miska Sironen 9E ja Iivari Viljas 9F.