Mielipide: Hylätyt kissat koteihin

Älä hylkää kissaasi! Kuva: Pixabay

Tiedätkö sinä, montako kissaa Suomessa hylätään vuosittain? Suunnilleen 20 000 kissaa hylätään ilman mitään syytä. Kun taas lähes jokainen koira haetaan kotiin löytökodista. Kissoja annetaan ilmaiseksi pois, ellei se ole jokin rotukissa. Koiria myös myydään monilla tuhansilla euroilla. Mitä koirilla on, mitä kissoilla ei ole?

Jotkut ihmiset ottavat kissan vain vähäksi aikaa, esimerkiksi kesäkissaksi. Kun ihminen huolehtii kissasta ja ruokkii sitä, niin kissa kiintyy ihmiseen. Jos hylkäät kissan yhtäkkiä, kissa ei pärjää omillaan. Voisitko itse kuvitella hylkääväsi lemmikkisi?

Miksi koiria arvostetaan enemmän? Kissathan ovat suloisia ja pörröisiä. Koirat ja kissat ovat saman arvoisia, eikö? Jos haluat kissan, mutta et ole varma jaksatko huolehtia siitä, mieti vielä kannattaako sitä ottaa. Jos et jaksa pitää kissaasi enään, älä hylkää sitä. Anna se hyvälle omistajalle. Kissa on ansainnut edes sen.

Hanna Hassinen 8C