Mielipide: Älä tue pentutehtailua!

Pidä hyvää huolta pennustasi! Kuva: Pixabay

Pentutehtailuun eli eläinten massakasvatukseen, jonka ainoana motivaation lähteenä raha, liittyy monia eläinsuojelullisia haittoja. Ahtaassa paikassa kasvatetuilla pennuilla on enemmän terveysongelmia ja sairauksia.

Pentutehtailu pitäisi selvästi kieltää laissa, koska se on eläinten tarpeiden laiminlyöntiä ja eläinrääkkäystä.

Pentutehtailun lopettamista voisi edesauttaa se, että ihmiset tietäisivät millaisista paikoista pennut pitäisi ostaa. Vaikka pennun saisi halvemmalla massakasvattajalta, niillä voi olla sairauksia, joiden hoito voi tulla maksamaan tuhansia euroja.

Jos näette tai kuulette pentutehtailusta, siitä voi ilmoittaa eläinsuojeluviranomaisille, jotka tarkastettuaan kennelin voivat määrätä sen omistajalle sakkoja ja määräaikaisen eläinkiellon.

Pitää myös muistaa, että jos ostaa pennun ilman rekisteritodistusta, sitä ei voi käyttää näyttelyissä tai ajokokeissa.

Sairaalloisesta ja huonokuntoisesta pennusta aiheutuu paljon eläinlääkärikuluja, surua ja vaivaa, joten kannatta miettiä kannattaisiko sittenkin maksaa ja nähdä vähän enemmän vaivaa saadakseen rokotetun ja terveen pennun, josta on iloa pitkäksi aikaa.

Emma Niskanen 8C